Csabai Kolbászfesztivál

Október 22. és 25. között rendezik meg Békéscsabán, a kolbász fővárosában a Csabai Kolbászfesztivált. A négynapos ünnepen ezekben a napokban a disznótoros hagyományőrzésé, a színes zenei, szórakoztató és családi programoké, a kulturált szórakozásé lesz a főszerep.

Ha valaki igazi magyaros ételre vágyik, a házi receptúrák alapján készülő kolbászt és hurkát nem szabad kihagynia.
A csabai kolbász és annak fesztiválja ma már fogalom.

csabai
A csabai embernél régóta alapkövetelmény, hogy a kamrában kolbásznak és pálinkának lenni kell, így ha váratlan vendég toppan be, akkor is megkínálhatják.
A Csabai kolbász legfőbb egyediségét a bőségesen, de jó ízléssel adagolt, kiváló minőségű, hazai termesztésű fűszerpaprika adja. Sehol ennyi paprikát nem tesznek bele. Íze jellegzetesen „csabai”. Zamatos, harmonikus „csabai” kolbász íz, melyben a többi fűszer mellett a paprika színe, aromája és csípőssége dominál. Sem a só, sem a köménymag, sem a foghagyma íze nem ütközhet ki belőle, külön egyik sem érvényesülhet.

Készítése egy élő néphagyomány, mely több mint száz éve, generációkon keresztül szinte semmit sem változott.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

17 − 1 =