Finomságok – hidegen

A hideg gyümölcsleves különleges színfoltja a magyar konyhának. Selymesen lágy ízével könnyű fogás főételek előtt. Nyáron nem kívánunk mást enni, mint valami hideg, üdítő, könnyű ételt.

A legjobb nyári levesek mindig friss alapanyagokból készülnek, és a sikerhez sokszor nem kell más, csak egy turmix és egy jó hűtő.
meggyleves

Magozzuk ki a meggyet és fõzzük fel 4 dl vízben, közben adjuk hozzá a szegfûszeget, a cukrot, a sót, a citrom levét és a fahéjat. Forraljuk fel a tejet és amikor a felfõzőtt meggyünk már puha, öntsük a tejet hozzá, majd az egészhez adjuk hozzá a tejszínnel elkevrt lisztet és forraljuk fel. Forralás után vegyük le a tűzrõl, szedjük ki a levesbõl a fahéjat és a szegfûszeget, /majd a 2 dl vörösbort öntsük hozzá, /és hűtsük le a levest. Hideg csészékben tálaljuk mentalevéllel díszíthetjük.

Hideg uborkaleves

Hozzávalók:

50 dkg uborka ( kígyó, fürtös)

3 dl joghurt

0,5 l tej 1 citrom leve

1 fej hagyma

1 gerezd fokhagyma

só, bors,cukor

A tejet elkeverjük a joghurttal, citromlével, reszelt hagymával, préselt fokhagymával, majd sóval, borssal, pici cukorral ízesíteni. Pár szelet uborkát félretennia díszítéshez, a többit belereszelni a levesbe.

Jól lehűtve tálalni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenöt + 11 =