Gyümölcsök jelbeszéde

A gyümölcsök éppúgy a Fény gyermekei, mint a csillagok. Formájuk bolygók és napok párhuzamát idézi fel.

Alma:

A Heszperidák aranyalmájának leszármazottja. A legősibb gyümölcs,. Az Édenkert almája csábította bűnre az első emberpárt, de a Heszperidák aranyalmájaként Zeusz és Héra mennyegzőjénak mágikus nászajándéka, amelyet Gaia, a nagy Máter nyújt át a beteljesült Unió Misztika jelképeként. Az alma nemcsak a házasság, de a hatalom szimbóluma is.A föld királyai a jogarral a mágus varázspálcáját, az arany országalmával a Föld és a bolygok fölötti uralmat tartják a kezükben.
Szilva:

A gyümölcsök tápláló, szerény proletárja. Szolga, amely szapora, olcsó egyszerűséggel tölti be szerepét. S bár sokszor illatosabb, édesebb a legfestőibb kirakatgyümölcsöknél is, nem sok dícséret éri.Amit nyújt, azt általában magától értetődnek tartják, mint a levegőt, a vízet vagy a kenyeret, amelyek végül is fizikai létünk feltételét jelentik. A tömeg,sokszorozódás szaturnuszi eleme.
Körte:

 

Az Életfa egyik legszebb s legrejtélyesebb ékszere, a gyümölcsök között a kör és háromszög ritka, együttes ábráját hordozza. Formává fagyott vízcsepp.Amikor a körte aranysárgára érik, a gyümölcsök császárának nevezik. Aki érte nyúl, annak nektárt kínál élvezetül. Gyorsan romlik, vigyázva kell leszedni. Üzenetét, amelyet áthoz az érzelmi tájakról a relatív időbe, az embernek sietve kell átvennie tőle.

Szőlő:

lefelé mutató háromszög, lefelé nyúló piramis.Kánaán kínálata a mulandóságból mámorító itallá erjed.

Dió: Héja kemény, a magja puha,: fordított optika. Agytekervény ábra.

Citrom:

Héja trópusi gyulladások és lázak csillapító elixirjét rejti.Vitaminjának nemcsak a fizikum veszi hasznát, hanem a lélek egyik fontost tápanyagának is jelképe.

Csipkebogyó:

A vadrózsa gyümölcse. Aki le akarja szedni, aprólékos és sokszor fájdalmas sebeket kell vállalnia érte, mint a léleknek a gyógyító tapasztalatokért.

Lehetne folytatni a végtelenségig. A szimbólumok természete az, hogy ha sikerül az oldó zárat meghúzni, bomlani kezd az egész élménytömeg, elindul az analógiák áradása.

/Forrás: Szepes Mária: Mágiák Könyve/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

17 − 8 =