Ma van a Múzeumok Éjszakája

Ma este 6 órakor százegynéhány fővárosi múzeum és más intézmény, vidéken pedig kétszáznál is több településen még ennél is több múzeum tárja ki a kapuját. De nem csupán egész éjszaka nyitva tartó múzeumokról szól ez a programrengeteg, hanem várakról, skanzenekről, állatkertekről, vadasparkokról, fürdőkről, arborétumokról, kulturális központokról és egyéb létesítményekről ahol több ezer szakember  áll  egész éjjel a látogatók rendelkezésére,   hogy mindent elmondjanak és megmutassanak, amit egy idegenvezető, történész vagy muzeológus érdemesnek tarthat a több mint háromszázezer látogató figyelmére.
Az Egyetemi Könyvtár (1053 Budapest, Ferenciek tere 6.) 18 órától éjjel 1 óráig „Nem egyéjszakás könyvtár”címmel kínál számos programot. Lesz könyvtárvezetés eredeti erdélyi magyar muzeális dokumentumok bemutatásával, megismerhetik a digitalizálás és restaurálás rejtelmeit „A könyveknek is megvan a maguk sorsa” címmel. Bepillanthatnak a különleges értékű folyóiratokat őrző raktárba, de megnézhetik a Rosta József munkáiból válogatott „Végtelen könyvtár” című kiállítást is.

A város rejtett kincse, az ELTE Botanikus Kertje (Füvészkert) növénysimogatóval és izgalmas szakvezetésekkel készül az év legrövidebb éjszakájára.

érdekes programokkal várja az érdeklődőket a Magyar Tudományos Akadémia 150 éves neoreneszánsz székházépülete és képtára a Múzeumok Éjszakáján. A látogatók megtekinthetik az Akadémia Művészeti Gyűjteményét, és megismerkedhetnek a tudomány palotájának építészettörténetével.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

17 − tíz =