Nyár ajándéka a gyümölcs

A természet erejét a szépségápolásban is alkalmazhatjuk, szépülhetünk a gyümölcsökkel is! A bennük rejlő varázsanyag bársonyossá teszi az arc bőrét.

A szőlő héjában és magjában lévő vegyületek (OPC) a leghatásosabb szabadgyök gátlók, melyek megakadályozzák az emberi sejtek, szövetek károsodását.
Jelentős szerepük van a bőr rugalmasságának és nedvességtartalmának megőrzésében és a kollagén termelődés felélénkítésében, így késleltetik a ráncok kialakulását.
Frissítő tonic:
Néhány szőlőszemet vágj félbe és villával szétnyomkodva a keletkezett levet vattakorong segítségével vidd fel az arcodra. Rövid idő eltelte után (a teljes száradás után) mosd le az arcoról és a megszokott nappali krémmel kend be az arcod.

Mind a görögdinnye, mind a sárgadinnye béta-karotin és ásványi anyag tartalmuk miatt szomjoltóként alkalmazhatóak a bőrre, hiszen a bőr nedvességtartalmát fokozzák.

Frissítő maszk:
Egy vastagabb dinnyeszelet gyümölcshúsát egy villával törj össze, csöpögtesd le, majd az arcbőrre kend fel. 15 perc után egy száraz tőrlökendővel távolítsd el az arcodról.

Az őszibarack frissít, üdít, jó kedvre derít. Ezt részben niacin-tartalmának köszönheti; csökkenti a vérnyomást, jót tesz a szívnek és az érrendszernek. Viszonylag sok C-vitamin van benne. B-vitamin- és biotin-tartalmuknál fogva főként a sárga húsú fajták kiváló haj- és bőrszépítők.

Fél darab őszibarackot keverj össze 2 dl natúr joghurttal, egy darab sárgarépával és fél darab uborkával. Ezeket turmixold össze, majd a kapott masszát vidd fel az arcbőrödre. 15-20 perc letelte után meleg vízzel mosd le!sargabarack

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

3 × egy =