Savanykás ízek kedvelőinek – sóska

Rendkívül egészséges, sok benne az A-B1-B2-B-9- C vitamin, káliumban, kálciumban, nátriumban, vasban és foszforban is gazdag!
Kevés a kalóriája, javítja látást, hatékony a száraz haj ellen, csökkenti a hajhullást. /arcpakolásként a ráncok kialakulását is gátolja/. Erősíi a csontokat, víz és hashajtó hatása van.
Salátákba kiváló, főzve elsősorban levesként, főzelékként, szószként kerül az asztalra.

Sóskás-póréhagyma krémleves

(a híres francia vichyssoise különleges változata)

Hozzávalók 4–6 személyre:

  • 30 dkg póréhagyma
  • 25 dkg sóska
  • egy kisebb vöröshagyma
  • fél kg burgonya
  • 2 evőkanál margarin
  • 1 liter húsleves
  • 1 dl tejszín
  • metélőhagyma

Elkészítése: egy lábos aljában a felolvasztott margarinon párold meg a felkarikázott póréhagymát és az apróra vágott hagymát. Közben sózd, borsozd. A krumplit hámozd meg és kockázd fel, add a hagymához, és öntsd fel a húslevessel. Adj hozzá egy kevés vizet is, majd lefedve főzd 10-15 percig, míg a krumpli meg nem puhul. A sóskát a szokásos módon tisztítsd meg, majd add a már puha krumplihoz. Egy percig főzd őket együtt, majd vedd le a tűzről, és pürésítsd botmixerrel. Öntsd fel a tejszínnel, és kóstolgatva sózd-borsozd, ha szükséges. Metélőhagymával díszítve tálald!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

2 × 5 =