TISZAFÜREDI HALFESZT

Tiszafüred legnagyobb turisztikai, kulturális és gasztronómiai rendezvénye, a Halasnapok minden év júliusának második hétvégéjén kerül megrendezésre.

halfeszt_

A Tiszafüredi emberek híresek vendégszeretetükről, gasztokultúrájukról, mely megmutatkozik a táj-jelegű tiszai halételek elkészítésében. A tiszai halászat és horgászat nemcsak élelmet adott évszázadokon át az itt élők számára, hanem egyfajta megélhetést is.

Vízgyűjtőjének kiterjedését tekintve a Tisza csupán tizedik az európai folyók rangsorában, de a magyar nép gondolat- és érzelemvilágában kitüntetett helyet foglal el. A különleges vonzalomnak számos összetevője van, s közülük az egyik legfontosabb éppen a halakhoz kötődik.

tf hal

 

Debrecen kulturális alpolgármestere a Tisza-tavon, egy hajón tartott tájékoztatón elmondta: a a város és Tiszafüred között júniusban megkötött együttműködési megállapodás első eredményeként vonul fel a Szent Koronát ábrázoló virágkocsi pénteken a Tiszafüredi Halas Napokon. Tiszafüred polgármestere hozzátette: az általuk készíttetett virágkocsi – amely augusztus 20-án ott lesz a debreceni virágkarneválon is – a tiszafüredi hagyományos halászatot jeleníti meg.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

11 + 12 =